Fiskebloggen Dahlgren

Fiskebloggen Dahlgren

Rapport från RickyBoy

FiskeSkapad av Fredrik Renz 2012-04-08 17:07:48
Hallau kapten!

Igår var det årspremiär för Team Barbapapa i vår hemmasjö. Barbapapa kommer ifrån att min kollega Viking som är rödlätt blir rosa på sommaren:)

Vi trotsade hård nordanvind och snö och kämpade på, vi körde lite blandade ställen först utan kontakter innan vi åkte till en vik som jag siktat in mig på, det är en grund vik som idag tack vare vinden hade grumligt vatten och lite högre temp och där fick jag genast fick en mindre fisk och tappade två, gott med kontakter!
Jag häcklade Viking som inte haft någon kontakt, han gör sitt första pass för i år så lika bra att visa honom direkt vem som är kapten, men det skulle jag nog inte gjort för i sitt nästa kast med sin Zonkertail i Mälarfärg höjer han spöt i ett mothugg och jag ser en bra böj på spöt! Fisken vill inte visa sig och stångar på botten så jag misstänker en bättre fisk och lägger ner mitt spö och plockar fram mattan och vågsäcken, sen ser vi fisken och ser att det är en fin fisk, sen han vänder fisken mot ankarlinan och jag skriker akta för helvete! Han vänder tillbaka fisken och nu kommer hon snällt mot båten och jag kan ta ett gälgrepp och det är först när jag lyfter in henne på mattan som vi ser att det är en RIKTIGT bra fisk, är det en till och med en tia???
Hon mäts till 112 cm och vågen visar efter ett par vägningar 9,81 kg, retligt nära 10 men Viking är själaglad ändå, årets första hugg och det är nytt PB, gamla låg på 8,2 kg. Hon sätts tillbaka och simmar snabbt iväg och sen är det glädjevrål i båten! Första men definitivt inte sista gången han fiskade med ett Svartzonkerbete!
Jag tappar ytterligare en mindre fisk och Viking får en liten till på mälartailen sen bär det av hemåt, vi hinner se några små snipor leka i kanten innan vi far, totalt tre fisk upp och tre tappade, bra start för Team Barbapapa!Stort Grattis till en super gädda!
/Renz

  • Kommentarer(0)//fiske.gol-dahlgren.com/#post410